Jukola 2015 sträcka 2 (14/06/2015)
Category: Competition
Map/area: Pitkäketo
Organiser: Paimon Rasti
Country: Finland
Leg: 2
Tyckte jag fick en riktigt bra start och orkade springa på bra och kunde följa med på kartan utan problem, men sedan när jag nästan var framme vid ettan läste jag in mig en höjd för tidigt på kraftledningen och vek av för tidigt.

Sedan gick det bra igen fram till 9:an där jag kom på fel sida om grönområdet. Jag var nästan 100% säker på att jag var på fel sida om grånområdet, men jag hade inte sett en enda person som drog av till höger och 20-30 personer som sprang rakt så jag tänkte gå in en bit och se om min kontroll dök upp eller inte. Det gjorde den inte utan jag kom till en annan kontroll. Men då blev jag helt plötsligt osäker på var jag var och stod där och funderade lite, jag visste att det var någon av höjderna till väster men jag viste inte vilken. Efter en liten stund bestämde jag mig bara att gå österut och förhoppningsvis se alla som springer in och ut från min kontroll eller kunna läsa in mig på något annat och det gick bra.

Sedan på 10:an gjorde jag min största miss. Efter att jag kommit över grönområdet och rundat höjden och hittat fel gafflingskontroll trode jag att jag hade runtat höjden med min kontroll på så jag sprang tillbaks över den och hittade den andra gafflingskontrollen och lyckades se på någon annans karta var jag var så att jag äntligen kunde hitta min kontroll.

Vid det här laget slutade gps:en lagra data, men sedan spikade jag i stort sett alla kontroller så det gick fint att rita själv slutet av banan.

Kring 12:an började det bli ganska glest på folk och efter 16:e kontrollen sprang jag själv (eventuellt med någon som tog rygg på mig).
Hide comments (2)
Rick : Med tanke på att du enligt egen utsago inte sprungit natt på 10-15 år tycker jag att du gjorde en riktigt stark sträcka! /Rick
Niklas Barsk : Ja, jag är riktigt nöjd. Det var nog öppen och fin terräng för att det inte skulle kännas som så stor skillnad på natt och dag. När jag var lite vilsen vid ettan märktes mörkret och den sämre sikten, men annars var mörkret inte något större hinder.
Post new comment
Save
 
Jukola 2015 sträcka 2 (14/06/2015) Jukola 2015 sträcka 2 (14/06/2015)