Lite Kärkevagge (27/08/2016)
Category: Orienteering training
Map/area: Kärkevagge
Distance: 2.06 km
Time: 20:36
Average HR: 135
Maximum HR: 184
Äntligen fick jag tid till att springa lite på Kärkevagge. Jag har kört förbi denna karta ett otal gånger utan att ha haft tid eller möhjliget att springa på denna "Sagan om ringen"-terräng som någon uttryckte det. Andra arrangemang har varit tvungna att prioriteras. Nu råkade jag ha vägarna förbi då jag skulle hämta in ett par kontroller från ett fjällorienteringsmaraton (eller vad man skall kalla detta. "Kiruna Extreme" heter denna tävling i alla fall). Sprang en liten bit av H21-banan man hade år 2014 i samband med Barentsmästerskapen. LOK (Lapplandsfjällens OK) med Sven Lundbäck i spetsen arrrangerade. Kartan stämmer mycket bra. En del gölar är dock uttorkade. Man skulle kunna förlänga kartan ytterligare åt söder då det finns liknande sagoterräng där säkert 2 km^2. Kom söderifrån in på kartan.
Hide comments (6)
Kartritaren (en av tre musketörer): Äntligen!!!

Bara ingen kommer o klagar på att den inte följer ISOM.... :O Men skulle det göra det vore den så tråkig att det inte var lönt rita där. Bara inte VM går här så funkar det ju bra!

Vi väntar bara på laserkurvorna... sen kör vi vidare! :) För denna är ritad helt utan höjdgrundmaterial. Syftning och GPS gav kurvbilden.
Mats L: Som sagt så kan området göras större söderut. Samma typ av sagoterräng. Tyckte det stämde förvånansvärt bra med tanke på detaljrikedomen. Måste ha tagot enormt med tid att gå omkring och få alla detaljerna något sånär korrekt.
Kiwiclimber : Kul att du äntligen fick springa där - än så länge har jag inte hunnit själv...
Mats L: Man kanske skulle ha en liten bana där som inslag i Kiruna Extreme :) Om jag skulle ha tänkt på detta skulle det faktiskt ha varit fullt möjligt eftersom Kiruna Extreme passerade förbi där. Det skulle ha varit häftigt.
Kartritaren (en av tre musketörer): Lapplandsfjällens OK har köpt in lasermaterialet för området, tyvärr är det nåt skumt med det så vi har inte tagit fram grundmaterialet än. Hör av er om ni vill ha med karta i er tävling, det vore ju jättekul!
Mats L: Vi kör inte Kiruna Extreme nästa år. Men fjällkartorna kommer att bli mycket bättre med laserdatat i alla fall. Det skulle dock vara intressant att se hur laserdatat artar sig i fjällen. I Finland (Mapant) verkar det ha blivit riktigt bra. Perfekt för fjällorientering.
Post new comment
Save
 
Lite Kärkevagge (27/08/2016) Lite Kärkevagge (27/08/2016)