Korridororientering Luossa (04/09/2014)
Category: Orienteering training
Map/area: Luossavaarabladet
Organiser: IFK Kiruna / Anders Lindholm
Distance: 8.6 km
Time: 54:38
Average HR: 149
Maximum HR: 158
Vingligt till 8:an. 1:30 bom på 10:an. Vingligt till 12:an.
Hide comments (6)
cn: Du har ju inte sprungit i korridoren!
ML: Man behöver inte det i korridororientering. Det går att springa på det vita också om man vill chansa. Finns inga regler på det. Bara msn tar kontrollerna i banan. Man kan ju hamna utanför kartan i vanlig orientering också.
ML: Det finns en svårare typ av korridorol med kontrollerna ej markerade. Då måste man hålla sig inom korridoren om man skall hitta kontrollerna. Sedan kan man också göra korridor där korridoren bryts och man måste springa på det vita. Man kan ha korridorer för olika vägval. Ja, man kan variera i det oändliga.
cn: Hmm, jaja. Tycker iaf det är lite fusk:) Speciellt när det är känd terräng.
ML: Egentligen skall banläggaren lägga så att korridoren går på naturliga vägval enligt instruktionerna för korridororientering. Men det spelar ingen roll. Det är ju kartminnesträning också om det är känd terräng. Man måste ju komma ihåg hur eventuella stigar går och så. Man kan ju hamna utanför korridoren utan att vilja detta så då måste man försöka på något sätt läsa in sig och komma in i den så det är ju inget fusk att vara utanför korridoren. I skidorientering är det inget fusk att åka på det vita om man tar ett analogt exempel. Om man verkligen skall vilja att deltagarna skall följa korridoren så skall man alltså inte markera kontrollerna eller så kan man markera vissa kontroller och säga att det finns en del kontroller som inte finns markerade.
ML: Här är exempel på olika typer av korridororienteringar som jag gjort:

https://moln.irf.se/owncloud/public.php?service=files&t=a08652b0caf5d702f9548678e25a050e
https://moln.irf.se/owncloud/public.php?service=files&t=0659b066ee1c87460c5d11e1dbf4c19b

Jag tycker det är bästa formen av teknikträning så det är ju kul att fler banläggare börjar göra detta så att även jag får springa korridororienteringar som jag inte själv gjort :)
Post new comment
Save
 
Korridororientering Luossa (04/09/2014) Korridororientering Luossa (04/09/2014)